Så får du kontakt med din andliga livsguide

Under hela livet har du en ”osynlig” följeslagare vid din sida. Det är en själ som känner dig väl och redan innan du gick ner på jorden kom ni överens om att samarbeta. Få människor minns sin livsplan därför finns din andliga livsguide där för att vägleda dig i rätt riktning. Så här kommer du i kontakt med din livsguide!

Din andliga livsguide, som har följt dig genom hela livet, finns alltid vid din vänstra sida och om du känner efter kanske du kan känna ett energifält där. Livsguiden visar sig ofta så som han eller hon har sett ut i ett tidigare liv som ni har levt tillsammans. Detta för att skapa igenkänning. Det är dock inte alla själar som får bli livsguider. De som väljs ut har levt många liv på jorden och har uppnått en själslig mognad och utvecklingsgrad som gör att de är lämpliga som livsguider. De förstår förutsättningarna som råder på jorden, utmaningarna med att vara människa och har också ett speciellt band till dig. Du och din livsguide har med stor säkerhet träffats i tidigare liv. Kanske har hen varit din lärare, byns medicinman eller kanske klostrets abbedissa. Vissa tror att deras avlida mormor eller någon annan släkting är deras livsguider men så är inte fallet, även om dessa själar självklart kan komma på besök och hjälpa till i olika situationer.

Känn igen din livsguide

Det som skiljer din livsguide från andra guider är att den själen ständigt finns vid din sida. Livsguiden vet hur din livsplan ser ut Så här fungerar din livsplan vilka möten som är planerade och vilka utmaningar som du ska ta dig an i det här livet, och kan ge dig vägledning. Ibland kan det upplevas som en inre röst som talar till dig, andra gånger i form av en ingivelse att göra någonting eller kontakta någon. Om du är uppmärksam kommer du att märka att du får hjälp i en mängd sammanhang. Det finns också andra typer av guider som kommer och går under livet. Om du till exempel pluggar naturvetenskap eller konst kan en själ som är kunnig inom detta område dyka upp för att hjälpa till. Ska du skriva en roman kan en författarsjäl dyka upp för att inspirera. Om du känner av din livsguide och andra guider beror på hur öppen du är. Även om du inte upplever att du ser eller hör energivärlden så kan själar ändå komma igenom i tankar och drömmar.

Så kommunicerar du med din livsguide

När du har fått upp ögonen för den vägledning som finns att få av din livsguide, kanske du vill stärka kontakten. Det finns olika sätt att göra det på. Det viktigaste när man vill ha kontakt med andevärlden är att stilla sinnet. När våra tankar är fyllda med brus är det svårt för guider att komma igenom. Försök därför att försätta dig i ett meditativt tillstånd Börja meditera – och hitta din inre röst och säg sedan till din livsguide att du vill ha kontakt och be om ett tecken. Känn in din vänstra sida, kan du känna någon energi? Ibland kan man uppleva en bubblande känsla i kroppen, att det hettar till vid örat, eller en svag smekning vid sin kind. Kanske får du upp en bild i huvudet. Men ha inga förväntningar på vad du ska uppleva, det kan göra att du låser dig. Och tänk på att det kan ta tid att etablera en kontakt. Kanske upplever du ingenting förrän under din tjugofemte meditationsstund.

Budskap via automatskrift

Många använder sig initialt av automatskrift för att kommunicera med sin livsguide. Och det är precis som det låter – ord som kommer automatiskt. Även då behöver du försätta dig i ett meditativt tillstånd, till exempel genom att lyssna på lugn musik, och be din guide att kommunicera med dig. Därefter tar du fram block och penna och låter orden flöda utan att fundera eller värdera. När orden sinar kan du läsa igenom och se vad som har kommit till dig. I början kan det vara enstaka ord utan sammanhang, men med tiden kan det bli tydliga budskap från din livsguide. När du och din livsguide etablerat ert samarbete kan du ställa frågor och be om vägledning. Om du övar upp din förmåga kan ni ha en dialog likt den du har med dina vänner. Med skillnaden att din livsguide alltid har ditt bästa för ögonen och ser ditt liv ur ett högre perspektiv.